rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2014 > Maria Hendrika Cornelia Mensing-Lelieveld

Maria Hendrika Cornelia Mensing-Lelieveld

Geboren: 14 augustus 1937
Overleden: 03 mei 2014
Plaats: Monster

In dankbare herinnering Rita Mensing

Op  3 mei 2014 is Maria Hendrika Cornelia Mensing-Lelieveld in een ziekenhuis in Den Haag overleden. Rita is op 14 augustus 1937 geboren en in Amsterdam opgegroeid in een gezin van zes kinderen. Haar vader was binnenvaartschipper, waardoor de opvoeding voor een groot deel bij haar moeder lag. Ze ontmoette Koos Mensing wiens ouders werkten in het St. Vincentiusgebouw in Poeldijk. Ze trouwden in 1959 en ze gingen in de Voorstraat in Poeldijk wonen. Samen kregen ze twee dochters en twee zonen. In 1971 verhuisde het gezin naar Monster waar Koos en Rita het hotel/café/restaurant Overheide gingen exploiteren. Dit vonden zij heerlijk, met de vaste klanten een goede band opbouwen. Later ging Rita vrijwilligerswerk doen en werkte zij als coupeuse. Samen met Koos stond Rita ook achter de bar bij RKSV Machutus. Tot enkele weken geleden stond ze nog steeds daar achter de bar, nu bij Sportclub Monster.

Rita was een echt familiemens en ze had veel contact met haar kinderen en kleinkinderen. Die band werd sterker na het overlijden van haar echtgenoot Koos in 2009. Rita genoot van haar familie maar ook van haar grote passie: schilderen. Op de rouwkaart staat een afbeelding van een prachtig abstract schilderij van Rita. Rita is door dit schilderij vergezeld tijdens haar laatste reis. Rita had de laatste tijd wat lichamelijke klachten en ze ging naar de huisarts. Een snelle ziekenhuisopname volgde want haar hart was zwak. Er volgde een operatie, maar er kwamen complicaties en Rita overleed onverwachts.

De familie is dankbaar voor het leven van Rita en die dankbaarheid hebben we aan God terug gegeven in de uitvaartviering op 8 mei in de H. Machutuskerk in Monster. Daarna is Rita begeleid naar het crematorium Ockenburgh, waar wij naar beelden van haar leven hebben gekeken. We bidden dat God de familie van Rita troost mag geven en dat Rita in zijn Rijk van licht en liefde is ontvangen.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.