Margaretha Johanna Maria Bol

Geboren: 25 maart 1919
Overleden: 12 april 2014
Plaats: Monster

In dierbare herinnering

Gré werd op 25 maart 1919 geboren, als dochter van Henricus en Pie Bol, in een gezin met uiteindelijk zeven kinderen. Zoals in vele gezinnen, hielp ook hier Gré mee in de huishouding en in de dagelijkse zorg om elkaar. Ze heeft daarna in de huishouding gewerkt bij o.a. dokter Kleipool. Bijzonder waren de vele jaren die ze wijdde aan het verzorgen van verschillende pastores. Dat begon in Monster en verplaatste zich later naar Poeldijk. Ze zorgde ze o.a. voor pastoor Nicolaas, pastoor v.d. Helm, deken Wiegerink en pastoor v.d. Berg. Dat deed ze 39 jaren lang. Van pastoor Nicolaas heeft ze daarvoor een mooie onderscheiding gekregen, opgenomen in de orde van de ‘Muliër Fortis’ (sterke vrouw).
Gré kon zeer goed koken. Het was ook de tijd, dat voorgesneden groenten nog niet bestonden en dat de magnetron nog uitgevonden moest worden. Door Gré werd echt gekookt. Alles werd opgediend in prachtige pannen en schalen op aangeklede tafels. Zo kun je stellen dat ‘zorgen voor’ een centrale term was in haar leven.
Maar Gré had ook ontspanning. Met haar zussen Bets en Co ging ze regelmatig op vakantie.  Ook het winkelen, en dan vooral bij kledingzaken, stond hoog op haar lijstje. Ze hield er van om er goed en verzorgd uit te zien.
Samen met pastoor Nicolaas ging ze met pensioen. Ze woonden in de Fresiastraat, ieder met een eigen etage. Met de pastoor vertrok ze ook naar de Witte Brug. In De Kreek is ze dan overleden op 12 april. We kijken in dankbaarheid terug op een dienstbaar leven.

Pastor Kwee

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.