rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2014 > Johannes Petrus Cornelis Lipman

Johannes Petrus Cornelis Lipman

Geboren: 26 mei 1924
Overleden: 29 april 2014
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering aan Jan Lipman (89 jaar).

Jan is zijn levenlang tuinder geweest. Altijd keihard gewerkt. Heel eenvoudig begonnen in een houten huisje met een kleine tuin aan het prachtige Wenpad. Van daaruit groter gegroeid. Jan begon op pensioengerechtigde leeftijd nog aan de bouw van een nieuw huis, waar hij samen met Corry nog 28 jaar van genoten heeft.
Zeven jaar geleden werd prostaatkanker geconstateerd. Dankzij goede medicatie heeft Jan nog heel lang van alles kunnen doen. Hij deed thuis het nodige: van stofzuigen en bedden verschonen tot krullen zetten bij Corry, niets was te gek, als zij het maar naar haar zin had. En de tuin bleef zijn grote passie, naast de liefde voor vrouw, (klein)kinderen en trouwe vrienden en familie. Jan zag er zelf graag goed verzorgd uit. En als hij vertelde, was de humor nooit ver weg. Voor hij dood ging wilde hij alles goed geregeld hebben. Hoewel hij niet echt bang was voor de naderende dood, vond hij het wel heel verdrietig om afscheid van al die lieve mensen te nemen. De laatste tijd is zwaar geweest, en dat maakt wel dat ieder het hem zo gunt dat hij nu rust heeft. Maar wat zal deze eenvoudige, energieke en zorgzame man gemist worden!
Mag hij nu gelukkig zijn in Gods armen. En laten wij elkaar troosten met alle mooie herinneringen. Jan, hartelijk dank om wie je was en blijven zal. A Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.