rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2014 > Johannes Geertrudis v.d. Kraan

Johannes Geertrudis v.d. Kraan

Geboren: 25 september 1932
Overleden: 17 juni 2014
Plaats: Wateringen

In liefdevolle herinnering 

Jan van der Kraan is niet meer. Wat een schrik om dat te horen! De avond ervoor sprak ik hem nog. Hij had onlangs 2 hartinfarcten achter de rug maar hij voelde zich desondanks best goed. Maar nu was er nóg een gekomen en die werd hem fataal.

Toen ik in de St. Jan kwam werken, leerde ik Jan al snel kennen. Hij was als koster zeer actief en verder ook met heel wat andere zaken. Toen hij weer eens een beeld had opgeknapt, kwam hij bij me: ‘Kom eens even kijken!’ was het dan en moest ik even mee. Hij hielp me aan een goede bus voor de dagtocht naar de Passiespelen in Tegelen. Hij bleef ondanks de grote tegenslag op 9 november 2012 altijd een positief mens. Met de hartelijke zorg en belangstelling voor zijn lieve Ans, de kinderen, kleinkinderen en vrienden leek hij eerder ons op te beuren dan dat wij dat konden. In de Kreek, waar hij de laatste drieënhalf jaar gewoond heeft, was hij zeer geliefd.

Jan heeft ruim 40 jaar op de bus gezeten. Was naast chauffeur, ook reisleider die overal letterlijk en figuurlijk de weg kende. Het gezin werd vooral gerund door Ans, met wie Jan ook een aantal mooie reizen maakte. Daarnaast was Jan actief voor de Velo, de Jolige Druif en de toneelvereniging waar Ans bij speelde. Het leverde hem o.a. een Koninklijke onderscheiding en de Westlandstek op. En zelfs in de Kreek vroeg hij mij of alles nu goed geregeld was voor de Dodenherdenking, want ook dat bleef hem als voormalig lid van het Oranje-Commité bezighouden.

Jan, een man met een gouden hart, vitaal tot het einde, rasoptimist en realist, sociaal, met gevoel voor humor en niet op de laatste plaats eigenwijs: Dank voor alles wat je ons mee gaf - en zult blijven geven - als we met een glimlach aan je terug denken. God zal je met open armen ontvangen. Daar vertrouwen we met jou op.

A Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w. 

 

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.