rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2014 > Johanna Wilhelmina Pia Bol-van Marrewijk

Johanna Wilhelmina Pia Bol-van Marrewijk

Geboren: 07 juni 1927
Overleden: 28 juni 2014
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Jo werd geboren in ‘de Steeg’ in Poeldijk, waar nu de Van Ruyvenlaan is. Ze had vijf broers en zussen, haar vader was voorzitter van de bloemenveiling in Poeldijk. Na de lagere school ging ze werken in de huishouding binnen de familie. Haar man, Jan, leerde ze kennen vlak voordat hij naar Indië ging wegens de politionele acties. Rond 1950 zijn ze getrouwd. De vader van Jan was voorzitter van de veiling in Kwintsheul.

Jo was heel creatief. Naast het borduren ook breien, waar ze heel goed in was. Ze was heel intelligent en had veel interesse in dingen, vooral in topografie. Ze was een sterke vrouw. Ze zorgde voor iedereen, maar op een onopvallende manier. In de zeventiger jaren, toen de moeder-MAVO net was begonnen, ging Jo die gelijk volgen. Ook ging ze op engelse les.

Jo was heel sociaal. Elke vrijdagmiddag was er een ‘walk-in’, waar alle kinderen en kleinkinderen konden komen. Ze was lid van het vrouwengilde, ze deed vrijwilligerswerk in de kerk en maakte kleding voor de hele familie. Heel lang heeft ze druiven gekrent bij de Westlandse Druif. Ook hield ze veel van bloemen en planten. Ze heeft heel veel gefietst. En Jan en Jo hebben heel veel gevaren met de boot, in Nederland en Europa. Dat was ook een grote passie.

Jo was een bezige bij. Door de vele bezigheden was ze veel van huis. Op 28 juni is ze dan kalm en zacht overleden. Op 4 juli hebben we in de kerk en op de begraafplaats afscheid genomen van deze kwieke, stoere en blijmoedige dame.

Pastor Kwee.

     

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.