rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2014 > Cornelis Adrianus Maria Grootscholten

Cornelis Adrianus Maria Grootscholten

Geboren: 21 oktober 1940
Overleden: 25 juni 2014
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Cock was het negende kind van Johan Grootscholten en Clazina van Mil.

Al vroeg bleek dat hij het syndroom van Down had. “Maar”, zeiden zijn ouders: “hij is in liefde geboren, met liefde zullen wij hem grootbrengen”

En dat deden ze! Cock kwam al snel van school en is vanaf toen thuis gebleven. Vader stierf toen hij nog maar 14 jaar was. Moeder bleef met 8 kinderen achter, de oudste was inmiddels getrouwd.   

Cock is verder zo lang als dat kon bij zijn moeder gebleven. Hij mocht zelfs met haar mee naar de Witte Brug. Toen moeder naar de Naaldhorst ging, moest er voor Cock een nieuw onderkomen gezocht worden. Na een tussenstop bij familie, kwam Cock in De Westerhonk. Iedere week had hij daar bezoek van een van de broers en zussen. Zonder dat Cock het beseft zal hebben, heeft hij zo bijgedragen aan een heel hechte en warme familieband. In De Westerhonk en later in de Terwebloem heeft Cock het goed naar zijn zin gehad. Hij was goede maatjes met zijn vrienden en de verzorgenden, die ook in de kerk bij de uitvaart aanwezig waren. Het was een mooie viering waarbij ook de geestelijk verzorgster van De Westerhonk, Jacqueline Bakker mee voorging.  We hebben  Cock bedankt voor alles wat hij, op zijn manier, aan ons heeft meegegeven en wensen hem alle goeds, heel dicht bij God!

Cocky, à Dieu!

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.