rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Maria Antonia Gerarda Clementina van Reeuwijk-Koene

Maria Antonia Gerarda Clementina van Reeuwijk-Koene

Geboren: 20 december 1962
Overleden: 19 januari 2016
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 19 januari is Maria Antonia Gerarda Clementina van Reeuwijk-Koene van ons heengegaan in de leeftijd van 53 jaar. Zij is gesterkt door het Heilig Sacrament der zieken. Maria werd geboren op 20 december 1962 als jongste van 6 kinderen. Het ouderlijk huis stond bij het gemaal wat haar vader bediende in de polder tussen De Lier en Naaldwijk. Toen Maria 1 jaar oud was, overleed haar vader ten gevolge van een ongeval. Het gezin verhuisde naar Naaldwijk. Ondanks de moeilijke omstandigheden groeide zij op in een gezellige, blijde en saamhorige sfeer. Op 17-jarige leeftijd is haar moeder overleden, ten gevolge van een ziekte. Na het behalen van het HAVO-diploma ging Maria de opleiding verpleegkunde volgen in Delft. Vele jaren heeft zij gewerkt in de gezondheidszorg, waarbij zij zich specialiseerde in de verzorging en begeleiding van diabetespatiënten. Maria heeft haar werk met hart en ziel gedaan, totdat zij eind 2014 ziek werd. In 1984 is zij in het huwelijk getreden met Frans van Reeuwijk. Na eerst een aantal jaren in Naaldwijk gewoond te hebben, verhuisden zij naar De Lier. Daar zijn hun kinderen Anne en Jelle opgegroeid.
Als echtgenote en moeder was Maria een vrouw die van het huis een echt thuis wist te maken. Zij stimuleerde haar kinderen om hun talenten te ontwikkelen en gaf hun ruimte en vertrouwen om hun eigen weg in het leven te zoeken en vinden. Maria had muzikale talenten, kon mooi zingen, gitaar spelen en een koor leiden. Veel heeft zij betekend voor het kinderkoor De Keten en het Constantkoor. Zij vond het belangrijk om jongeren bij de kerk te betrekken en daarom werkte zij met veel enthousiasme mee aan het project van het Moeder en Dochterkoor. Dit is een enorm succes geworden, mede door de grote inzet van Maria. Voor het laatst was Maria in de kerk tijdens de gezinsviering op Kerstavond. Er was een groot ‘reüniekoor’ vanwege het 15 jarig bestaan. Hoewel het wegens haar kwetsbare gezondheid een zware opgave was om naar de kerk te komen, wilde zij erbij zijn. Een groot koor met zestig kinderen en jongeren! Zij was ontroerd en na afloop kwamen velen Maria de hand schudden en sterkte toewensen. Als Lierse parochie zijn wij Maria heel dankbaar voor haar goede zorgen gedurende vele jaren. Ruim een jaar is Maria ziek geweest. Door de goede zorgen van Frans en de kinderen, familie en vrienden, de gezondheidszorg en anderen kon zij tot het laatst in haar eigen vertrouwde omgeving blijven. Dat zij nu uit haar lijden is verlost, daar kunnen wij vrede mee hebben. Maar tegelijkertijd laat zij een grote lege plek achter in haar gezin, familie en ook in de parochie. Maria, dankbaar om wat je voor ons bent geweest, bewaren wij jou als een licht in ons hart. De avondwake en uitvaart hebben plaatsgevonden op 22 en 23 januari in onze parochiekerk van de H.H. Martelaren van Gorcum. Wij wensen Frans, Anne en Kenny, Jelle, familie, vrienden en de koren veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verdriet.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl