Jacobus Johannes Maria Vogels

Geboren: 5 februari 1935
Overleden: 01 januari 2016
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering 

Koos Vogels werd geboren op  5 februari 1935 in Poeldijk in een gezin van 5 jongens en 3 meisjes, waarvan 4 van de 5 jongens op latere leeftijd dezelfde ziekte kregen  als Koos. Zijn jonge jaren bracht hij door in Poeldijk. Koos trouwde in 1961 met Nel Kester en ze kregen 3 kinderen. Na zijn lagere school ging Koos aan het werk  en heeft verschillende werkgevers gehad. Na verloop van tijd kreeg het gezin het steeds beter zo zelfs dat er een caravan werd gekocht, waar zij met het hele gezin heel veel jaren van genoten hebben. Later toen de kinderen uit huis waren samen met Nel, zijn vrouw.
Door een scooter ongeval kreeg Koos een hoofdletsel, waardoor hij moeilijk hele dagen kon werken. Toen dat niet meer ging, bleef  hij thuis. Koos was vele jaren thuis. Misschien was Koos daardoor heel gastvrij. Velen konden op hem rekenen en mensen die in de wijk aan het werk waren gingen bij Koos en Nel op de koffie. Koos heet Vogels en misschien had hij daarom als hobby vogeltjes houden.
Hij had een volière met veel mooie vogeltjes. Zijn grootste hobby was praten, dat kon hij de hele dag. Iedereen moest naar hem luisteren. Als vader leefde hij mee met zijn kinderen en kleinkinderen. Zijn 6 kleinkinderen hadden een bijzonder plekje in zijn hart. Hij was dol op ze.
In de laatste moeilijke periode van zijn leven moest Koos eerst afscheid nemen van zijn vrouw Nel, dat heeft hem veel verdriet gegeven. Ook zijn gezondheid ging achteruit en moest telkens inleveren. Hij was sterk en wilde het leven nooit  loslaten. Hij wilde altijd verder leven. Hij zei dit wil ik voor mijn kinderen en kleinkinderen.Toen kwam de periode van het ziekenhuis in en uit. Dit ging een tijdje door totdat hij opgenomen werd in De Kreek. Hij heeft daar  maar heel kort gewoond. Hij was dankbaar voor de zorg die hij daar ontving en uiteindelijk is hij rustig en kalm ingeslapen. Nu heeft de Heer van het leven Koos thuis gebracht en is zijn leven tot voltooiing gekomen. We hebben afscheid van hem genomen in de avondwake en uitvaart op 5 en 6 januari in de O.L.V. van Goeden Raad te Honselersdijk en de crematie in Ockenburgh.
We bidden dat Koos is opgenomen in Gods liefde, waar hij mag rusten in vrede samen met zijn vrouw Nel. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en familie sterkte toe in de komende tijd  om dit grote verlies te dragen.

André Zwinkels

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.