rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Hendricus Martinus van den Berg

Hendricus Martinus van den Berg

Geboren: 12 november 1931
Overleden: 23 januari 2016
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 23 januari is, gesterkt door het Heilig Sacrament der zieken, van ons heengegaan de heer Hendricus Martinus van den Berg in de leeftijd van 84 jaar. Henk groeide op in Poeldijk aan de Vredebestlaan in een gezin van 16 kinderen. Van jongs af aan heeft hij meegewerkt in de tuinbouw.

Op 27 januari 1959 is hij getrouwd met Corrie de Jong uit ’s-Gravenhage. Zij hebben zich gevestigd aan de Vreeburchlaan en hebben jarenlang hard gewerkt in het bedrijf dat zij vanaf de grond hebben opgebouwd. Naast groente teelde Henk ook bloemen, met name fresia’s. Dit was echt zijn lievelingsbloem. Als echtgenoot en vader stond Henk altijd zorgzaam klaar voor zijn gezin. Hij was een bescheiden man die kon genieten van gezelligheid. Samen met Corrie heeft hij hun kinderen Henriëtte, Fred en Jolanda een goed en warm thuis gegeven, waar zij mochten opgroeien tot volwassenheid. Als supporter stond hij altijd trouw langs de lijn bij voetbalvereniging Lyra in de tijd dat zoon Fred in het eerste elftal voetbalde. Ook toen de kinderen het ouderlijk huis verlieten om een eigen bestaan op te bouwen, bleef hij hen met warme belangstelling volgen. Graag kwam hij langs op de fiets. Hij leefde mee met lief en leed. Als opa was hij trots op zijn vier kleinkinderen en vond het ook heel bijzonder om overgrootvader te zijn. Binnen de parochie heeft Henk zich jarenlang verdienstelijk gemaakt als collectant. Hij was een ook enthousiast lid van de Jeu des Boules vereniging en was daar ook bereid om een helpende hand toe te steken. De laatste jaren heeft Henk veel getobd met zijn gezondheid. Gaandeweg werd zijn wereld steeds kleiner. Puzzelen was zijn grote hobby. Door de goede zorgen van Corrie met de steun van anderen kon hij tot het laatst in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven. Nu is Henk gedragen door zijn geloof de Heer tegemoet gegaan. Moge hij nu na een werkzaam en liefdevol leven rusten in vrede. De uitvaart heeft plaats gevonden op 28 januari. Ons parochiekoor Sint Caecilia, waar Corrie al vele jaren trouw lid van is, heeft Henk met prachtige gezangen de laatste eer bewezen. Wij wensen mevrouw van den Berg en haar gezin en familie veel kracht en troost toe in deze tijd van leegte en gemis.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.