rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Cornelis Martinus Maria de Winter

Cornelis Martinus Maria de Winter

Geboren: 15 april 1941
Overleden: 06 januari 2016
Plaats: ’s Gravenzande

In dankbare herinnering

Cees werd geboren op 15 april 1941 in Loosduinen. Hij was het jongste kind in het gezin met vijf kinderen. Het was een tuindersgezin en al vroeg ging ook Cees werken in de tuin aan de Kerketuinenweg, bij zijn vader en oudere broer Henk. Nadat zijn vader overleden was, gingen Cees en Henk samen verder in de tuin. Eind jaren zestig ontmoette Cees Anny Kolmer. Ze zijn getrouwd op 16 september 1970. Ze gingen wonen in een flat aan de Oranjewoudstraat, ook in Loosduinen. In de tweede helft van de jaren tachtig zijn ze naar het Wegedoornpad in ’s-Gravenzande verhuisd. Dit bood meer ruimte voor de antieke klokken die ze graag kochten en voor het tuinieren.
Cees en Anny hadden geen kinderen. Ze maakten samen graag verre reizen naar Azië, maar ook dichterbij, zoals in Griekenland. Samen konden ze dan naar hartenlust filmen en fotograferen. Cees vond het vooral gezellig om in gezelschap te zijn. In de kring zittend was hij belangstellend, maakte een praatje en liet hij zijn humoristische kant zien. 
In 1996 bleek Anny ernstig ziek te zijn. Eerst herstelde ze daarvan, maar de ziekte kwam terug in 2006 en in 2007 is zij helaas overleden. Cees kreeg gezondheidsproblemen in 2012. Toen begon een periode van ziekenhuisopnames en revalidatie. Twee ziekenhuisopnames eind 2015 vielen hem zwaar. Rond nieuwjaar was hij weer opmerkelijk goed en opgewekt. Op 6 januari is hij dan thuis overleden in de leeftijd van 74 jaar. Moge Cees rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl