rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Cornelis Leonardus Gerardus van Steekelenburg

Cornelis Leonardus Gerardus van Steekelenburg

Geboren: 25 september 1942
Overleden: 17 januari 2016
Plaats: ’s Gravenzande

In dankbare herinnering

Cor is geboren op 25 september 1942 in Wateringen. Het was in de oorlog, dus een moeilijke tijd. Hij was de oudste in een gezin van zes kinderen. Het was een tuindersfamilie. Na de lagere school volgde hij de tuinbouwschool. Daarna heeft hij zijn hele leven in de tuin gewerkt. Eerst samen met zijn vader en broer. Toen zijn vader overleed gingen broer Leo en hij samen verder. Het werken in de tuin deed Cor heel graag, hij vond het schitterend. Hij werd ‘in de groente geboren’. In 1984 zijn ze overgegaan op bloemen, en dan vooral de paradijsbloem. Toen in 2010 Leo met de VUT ging, stopte ook Cor, hij was toen 69 jaar.
Naast het werk ging Cor heel graag wandelen. Hij nam deel aan georganiseerde tochten, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Verder hield hij geiten, hij las graag, zat achter de computer, luisterde naar muziek en keek graag film. Het geloof was belangrijk voor Cor. Van huis uit een traditioneel geloof meegekregen. Het deed hem goed, hij kon er van genieten. Vooral de H. Maria had een speciaal plekje en hij luisterde dan ook graag naar Radio Maria. In december vorig jaar ging zijn gezondheid achteruit. Fietsen ging niet meer en dat vond hij heel vervelend. Op 15 januari belandde hij op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Twee dagen later, na de ziekenzalving ontvangen te hebben, is hij daar overleden. In de kerk in de Heenweg en op de begraafplaats te Wateringen hebben we afscheid genomen van deze broer, zwager, oom, peetoom, buurman, kennis, parochiaan.

Pastor Kwee

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.