rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Aplonia Catharina Arkesteijn-van Koppen

Aplonia Catharina Arkesteijn-van Koppen

Geboren: 09 oktober 1922
Overleden: 29 februari 2016
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Ploon werd in Wateringen geboren op 9 oktober 1922, in een gezin dat uiteindelijk op 13 kinderen uitkwam. Ze hielp dus al gauw mee in het huishouden. Na haar schooltijd heeft ze ook bij andere mensen in het huishouden geholpen. Al vroeg leerde ze Cor kennen. Ze trouwden op 5 juni 1947. Ze kregen 12 kinderen. Dus had Ploon een volledige dagtaak aan de opvoeding en het huishouden. Ze kon wel goed delegeren, zodat ook anderen diverse taken uitoefenden. Ze was altijd bezig. Als het niet in het huishouden was, dan was het wel het haken, borduren, verstel- en naaiwerk, en breien. Wat maakte ze al niet? Truien, sjaals, sokken, handschoenen, tafelkleden, kerstkleden en kerstkaarten. 

Heel veel aandacht ging naar haar familie. Ze had goede banden met de vele familieleden. En ze was ook goed in het onderhouden van sociale contacten. Het huis stond altijd open. Iedereen was altijd welkom, ook met eten, een extra bord erbij en delen. Ze was een sterke vrouw en ze klaagde nooit. En ze was bijna nooit ziek. Op 9 mei 2004 is haar man Cor overleden. Zo’n drie jaar geleden ging ze naar het ‘kleinschalig wonen’ in de Ark, huisje Hofpark. De laatste anderhalf jaar ging ze lichamelijk achteruit. Op de schrikkeldag 29 februari is ze dan in haar slaap overleden.

We denken terug aan een hele lieve, zorgzame en tevreden vrouw. Moge zij rusten in het huis van de Heer.

Pastor Kwee.       

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl