rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Albertus Petrus van der Hoeven

Albertus Petrus van der Hoeven

Geboren: 7 september 1935
Overleden: 10 februari 2016
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Heel vaak heb ik dat zelf aan mensen gezegd. “Ik ben een volle neef van Ben.” Daarover nadenkend kan ik maar een reden zien waarom ik het zo belangrijk vond dat te zeggen. Ik ging er trots op dat we familie waren. Ben was een reuze man. Bij mensen die hem kenden als adviseur van hun teelt van allerlei soorten gewassen, hoorde ik steeds goede verhalen over hem. En als ik hier in de Machutus gevraagd werd voor een dienst, ontmoette ik hem als organist bij verschillende diensten. Zoals het vele jaren begeleiden van het kinderkoor Mojeko. Steeds weer beschikbaar om van de diensten iets moois te maken. Samen met Jeanne was hij op bezoek bij me in Ghana en het was een onvergetelijke ervaring. Veel belangstelling voor mensen en oog voor goede ontwikkelingen. “Mensen zo blij met zo heel weinig”, was zijn reactie. Er zal heel veel over hem gesproken worden. Hij was bij zo veel mensen bekend. In het verzorgen van de muziek bij feestelijkheden probeerde hij zijn bijdrage te leveren om het een geslaagd feest te maken. Heerlijk een muzikaal talent te zijn, maar nog mooier is het wanneer je dit beschikbaar wilt maken voor anderen. Delen was Ben op het lijf geschreven. Zelfs in ons missiehuis kwam hij een paar jaar lang de mosselen-avond opvrolijken en voor de paters deed hij dat natuurlijk als een gift aan ons, een gebaar van respect en vriendschap. Zelfs brachten ze een attentie mee voor alle veertig bewoners van het Missiehuis.
Het verbaast me dan ook niet dat bij het zoeken naar een mooie eerste lezing voor dit afscheid de keuze van de familie viel op de tekst die u zo juist hebt gehoord. Het lijkt wel of dit het programma van zijn leven was. “Wees hartelijk in de liefde. Acht elkander hoger dan u zelf. Wees als het ware één familie.” Zo kennen we hem en zo staat hij bekend bij alle mensen die hem mochten ontmoeten.
God had ook een vaste plaats in zijn leven. Dat was ook een bron van zijn blijheid. En vooral de laatste zin is zo waar voor hem: “En zover het van jou afhangt, leef je in vrede met alle mensen.”

Pater Koos Jansen

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.