rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2016 > Adrianus Jozefus Theodora van Zijl

Adrianus Jozefus Theodora van Zijl

Geboren: 11 juli 1931
Overleden: 06 februari 2016
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Adrie werd geboren op 11 juli 1931 aan de Gantel in Poeldijk. Hij was het vierde kind in een gezin van twaalf kinderen. Hij volgde de avondtuinbouwschool te Poeldijk. Daarna ging hij bij zijn vader in de tuin werken. Adrie ontmoette op 17-jarige leeftijd, op accordeonles, Annie van Santen. Ze speelden in de band ‘The Blue Stars’. Adrie begon met tuinen aan het Wenpad in 1954. Eerst sperziebonen in de buitenlucht. Er werd een huis gebouwd, en het uitzicht reikte nog tot aan de Lozerlaan. Adrie en Annie trouwden in 1958. Er werden kassen gebouwd, waarin druiven werden geteeld. Daarna warenhuizen met groenten. Later stapte hij over op bloemen. Van 1959 tot 1967 werden vijf kinderen geboren: Leo, Lianda, Peter, Maria en Ad.
Adrie hoefde niet zo in de belangstelling te staan. Hij was een echte familieman. Samen dingen ondernemen vond hij heel fijn. Vroeger uitjes naar Drenthe, naar familie in Klazienaveen. Zonnige zomermiddagen aan het Brielse meer en bij zwembaden in Vlaardingen en Maassluis. In de schoolvakanties hielpen de kinderen mee in de tuin. Adrie was muzikaal. Hij was lid van het parochiekoor Deo Sacrum. Gregoriaans vond hij heel mooi.
In 1994 werd de tuin verkocht. Er kwamen vakanties die wat verderweg gingen. Kleinkinderen werden geboren. Adrie ging kaarten bij de KBO. In januari 2016 werd hij wegens luchtwegklachten opgenomen in het ziekenhuis. Met de luchtwegen ging het beter, maar zijn algemene toestand verslechterde. Op 6 februari is hij dan in het ziekenhuis overleden. We denken terug aan een lieve echtgenoot, een zorgzame vader en een trotse opa.

Pastor Kwee

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.