rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Wilhelmus Adrianus van der Maarel

Wilhelmus Adrianus van der Maarel

Geboren: 09 september 1926
Overleden: 24 februari 2015
Plaats: Honselersdijk

In dierbare herinnering

Omdat er liefde is bestaat er geen voorbij. In alle eeuwigheid ben jij. Op 24 februari is op 88 jarige leeftijd overleden de heer Wilhelmus Adrianus “Wim” van der Maarel uit Honselersdijk. Wim was het 4e kind in het gezin v.d. Maarel en moest natuurlijk al op jonge leeftijd meehelpen in het bedrijf. Dat vond hij niet erg. Maar dat hij van zijn vader niet op voetbal mocht, omdat hij daar weleens geblesseerd kon raken, vond hij erg jammer.

Als tiener verzon hij de nodige smoezen om toch later dan de afgesproken tijd thuis te komen. Wim, een charmeur, ondeugend en een ijdele knappe man viel volgens zijn broer Kees goed in de smaak bij de dames. Toen hij een oproep kreeg voor militaire dienst stond hij stiekem te juichen. Weg uit het dorp waar volgens hem niks spannends gebeurde. Toen hij in 1947 uitgezonden werd naar Indonesië ging hij het grote avontuur tegemoet. Drie jaar later was hij weer terug en zei vaak, dat hij geluk heeft gehad dat hij van die tijd lichamelijk en geestelijk niets had overgehouden. In 1954 trouwde Wim met Jopie Jansen zijn grote liefde en samen betrokken zij een nieuwbouwwoning in de Margrietstraat in Wateringen. Er groeide een mooi en harmonieus gezin met 3 dochters en 1 zoon. Wim was een harde werker, maar leefde zeker niet voor de tuin alleen. Hij werd lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank en in het weekend was er tijd voor leuke dingen. Met de kinderen vliegeren, zoon Hans aanmoedigen bij het voetballen en de dochters Henny, Adriënne en Anita naar hand- en volleybalwedstrijden brengen. Zelf ging hij graag zwemmen en was een echte zonaanbidder. Opa Wim was trots op de 6 kleinkinderen. Hij genoot van het “kleine spul” en bleef graag op de hoogte en ging naar zwemdiploma uitreiking, voetbalwedstrijden en dansvoorstellingen. In 1989 gingen Wim en Jopie genieten van hun pensioen. Er was tijd voor andere dingen dan werk, zoals fietsen, biljarten en vrijwilligerswerk. Samen met zijn vrouw genoten zij van “vaarvakanties” en midweekjes met de familie in een vakantiepark. Wim was altijd in voor iets nieuws. Zo volgde hij een cursus Duits en ging paardrijden en had als een van de eersten een elektrische fiets. De laatste jaren liet zijn gezondheid steeds meer te wensen over en na de opnamen in het ziekenhuis in januari van dit jaar werd het zelfs zwaar en werd hij verzorgd in de Sammersbrug. Hij vond dat niet fijn, maar berustte erin. Eén week heeft hij er gewoond en op 24 februari is hij ingeslapen. De Heer tegemoet. Op 2 maart hebben wij veel herinneringen opgehaald en voor hem gebeden in de avondwake en op 3 maart was de crematie. Moge Wim rusten in vrede. Wij wensen zijn vrouw Jopie, de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel kracht en troost toe bij het gemis van deze dierbare man.

Namens het Aärongilde

Nelly v.d. Knaap

 

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl