rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Wilhelmina Helena Adriana Langeveld-van Paridon

Wilhelmina Helena Adriana Langeveld-van Paridon

Geboren: 19 oktober 1922
Overleden: 17 maart 2015
Plaats: Naaldwijk

In dierbare herinnering

Op 17 maart 2015 is, op 92-jarige leeftijd, Wilhelmina Helena Adriana Langeveld-van Paridon overleden. Miep is geboren op 19 oktober 1922 en opgegroeid in Voorburg, in een gezin met vijf broers en twee zussen. Haar vader was een welgestelde boer en Miep genoot van een onbezorgde jeugd.  Tijdens de oorlog bracht  ze melk weg  en konden ze producten ruilen, zodat er weinig tekorten waren. Na de oorlog werkte ze bij V&D. Ze ontmoette haar latere echtgenoot Koos tijdens een dansavond in den Haag en ze trouwden op 15 februari 1949. Ze gingen in Naaldwijk wonen, een bovenwoning aan de Dijkweg. Samen kregen zij zes zonen en een dochter. Miep was een liefhebbende moeder die ook graag uitsprak wat ze van haar kinderen verwachtte. Die verwachting kwam niet altijd uit, wat soms tot spanning kon leiden. Koos was als tuinder begonnen en hij kocht een tuin aan de Groeneweg; later ging zoon Nic ook in het bedrijf deelnemen. In 1955 verhuisde het gezin naar de Geestweg. Uiteindelijk stopte Koos met werken na enkele lichamelijke problemen te hebben gehad.

Miep was als vrijwilligster actief in de Naaldhorst en ze hield van klaverjassen. Een mooie ervaring voor haar was de reis naar Lourdes met de parochie (in 2007). Op 5 april 2013 overleed Koos plotseling. Ze waren inmiddels al verhuisd naar de St. Martinusstraat. De lichamelijke conditie van Miep werd daarna slechter en ze verhuisde, na een kort verblijf in de Ark, naar de Pijletuinenhof. Vorig jaar verhuisde ze naar het Woerdblok. Na een kort ziekbed overleed zij. De kerkelijke uitvaartdienst vond plaats op 23 maart2015 inde Adrianuskerk, waarna Miep begraven is op de Algemene Begraafplaats in Naaldwijk. Wij bidden dat Miep opgenomen is in Gods huis en daar rust mag vinden.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.