rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Theodora Wilhelmina Petronella Sijm-Duyvestijn

Theodora Wilhelmina Petronella Sijm-Duyvestijn

Geboren: 01 november 1926
Overleden: 25 januari 2015
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Doortje was de oudste van zes kinderen. Opa en oma woonden tot hun dood in bij het gezin. Dat was in die tijd heel gebruikelijk. Ze woonden in de polder, waar vader een tuin had en er liepen ook nog wat koeien en varkens rond. Met nog vijf onderduikers in huis was de oorlog een drukke en spannende tijd.

Doortje zag haar grote liefde Piet voor het eerst in de St. Janskathedraal in Den Bosch. Hij woonde en werkte als kleermaker in Loosduinen. Na hun huwelijk gingen ze wonen in Wateringen en wat later kochten ze een woning aan de Kwaklaan. Piet en Doortje hadden een grote kinderwens die helaas niet in vervulling ging. Ze adopteerden later drie kinderen waar ze heel gelukkig mee waren, ook al viel het niet altijd mee met de opvoeding van het stel. De kinderen herinneren zich nog goed hoe ze genoten op de vakanties in Brabant. Toen Piet in 1980 een zwaar auto-ongeluk kreeg was het over met de kleermakerij en had Doortje het naast verzorging van hem, ook druk met de stomerij. Tot Piet zo ziek werd dat het niet meer te combineren viel en ook de stomerij moest sluiten. Wat miste ze haar klanten.

Geluk was er bij de huwelijken van de kinderen en de geboorte van de kleinkinderen. Maar wat een verdriet toen kleine Kenny overleed. Doortje deed haar best om optimistisch te blijven. Na het overlijden van Piet bleek hoe Doortje al die jaren gezwoegd had. Ernstig hartfalen en andere ongemakken maakten het soms moeilijk voor haar. Ze zag het niet zitten om naar De Ark te gaan. Wat fijn dat Doortje tot het einde toe in haar knusse huisje kon blijven. Daar was zij, én de kinderen, heel gelukkig mee. Dankbaar laten we haar gaan en zeggen: à Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.