rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Maria Catharina Enthoven-van Ruijven

Maria Catharina Enthoven-van Ruijven

Geboren: 27 juni 1924
Overleden: 25 januari 2015
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 25 januari 2015 is Maria Catharina Enthoven-van Ruijven op 90-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Delft overleden. Riet is op 27 juni 1924 geboren en opgegroeid in Rijswijk in een gezin van 15 kinderen. Ze was een van de oudste kinderen en daarom was ze thuis nodig om in het gezin te helpen, hoewel Riet graag door had willen leren voor apotheker. Via een nicht ontmoette Riet haar latere echtgenoot Piet, ze trouwden op 18 oktober 1950. Ze gingen wonen aan de Kanaalweg in De Lier en ze kregen drie dochters en zeven zonen. Naast de vreugde om al deze kinderen was er ook verdriet toen zoon Louis, op hele jonge leeftijd, verdronk in een sloot bij het huis.

Piet was altijd aan het werk in zijn tuin of met bestuurlijke functies. Hierdoor kwam de zorg voor het gezin op de schouders van Riet, die daar geen probleem mee had. Ze had zelfs tijd om wollen wanten te breiden. Riet had veel belangstelling voor haar kinderen en ze maakte ook plezier met ze. Piet overleed in 1987 aan darmkanker. Met veel energie pakte Riet de draad op, door cursussen te volgen en te gaan bridgen. Tot haar 80e was ze in de tuin te vinden, maar daarna ging ze nog alleen door met druiven telen. Riet was een echt familiemens en haar 90e verjaardag werd groots gevierd. De laatste jaren kreeg Riet wel problemen met haar hart. Ze kwam kort geleden ongelukkig ten val en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar verslechterde haar gezondheid snel tot zij overleed. De uitvaartplechtigheid in onze parochiekerk was op 31 januari waarna Riet gecremeerd is in crematorium Eikelenburg. Onze hoop is dat Riet verenigd is met Piet in Gods Licht en dat zij daar mag rusten in vrede.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.