rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Leonardus Anthonius Duijvestijn

Leonardus Anthonius Duijvestijn

Geboren: 01 april 1932
Overleden: 06 januari 2015
Plaats: Naaldwijk

In dierbare herinnering

Op 6 januari 2015 is Leonardus Anthonius Duijvestijn op 82-jarige leeftijd in Naaldwijk overleden. Leo is op 1 april 1932 geboren en in Wateringen opgegroeid in een gezin van 12 kinderen. Zijn vader was tuinder en in zijn jeugd hielp Leo zijn vader. In de Tweede Wereldoorlog overleed zijn broer Nol - in Leo zijn nabijheid - bij het oprapen van een explosief, wat grote indruk en verdriet met zich meebracht.

Zijn echtgenote Riny ontmoette hij tijdens dansles in Delft. Ze trouwden op 13 mei 1959 en ze gingen wonen op de Kleine Achterweg. Hier werd gestart met een tuinbouwbedrijf. Het gezin werd uitgebreid met vier zonen en een dochter. Zoon Kuno is meervoudig gehandicapt en tot het verdriet van zijn ouders kon hij niet thuis blijven wonen. Leo was een rustige man met een eigen mening. Daarbij was hij tolerant en zeker niet streng voor zijn kinderen. Hij was dol op zijn gezin en de gezinnen van zijn kinderen. Na de verkoop van het tuindersbedrijf aan de buren, genoot Leo van jeu de boules, klaverjassen en zijn eigen druivenkas. Op 21 augustus 2011 overleed Riny. Leo kwam daarna vaker bij de gezinnen van zijn kinderen op bezoek en hier genoot hij enorm van. Na Kerstmis 2014 kreeg Leo het erg benauwd en opname was noodzakelijk. Ondanks een dotterpoging op Nieuwjaarsdag werd zijn conditie niet beter. Zijn hart was al een langere tijd zwak. Op maandag 5 januari nam hij in dankbaarheid afscheid van zijn familieleden. De uitvaartplechtigheid voor Leo was op 13 januari in de Adrianuskerk, waarna Leo gecremeerd is in crematorium Ockenburgh. We hebben gebeden dat hij bij de Heer mag rusten in vrede en daar mag deelnemen aan het hemelse feestmaal.

Diaken Dits  

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.