rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Johannes Cornelis Maria Grootscholte

Johannes Cornelis Maria Grootscholte

Geboren: 09 mei 1966
Overleden: 20 februari 2015
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 20 februari 2015 is Johannes Cornelis Maria Grootscholte overleden. John was al lange tijd ziek. Hij vocht tegen zijn ziekte zoals hij in het leven stond…., ’Mouwen opstropen en vooral niet opgeven’. Na het constateren van zijn ziekte onderging hij vele onderzoeken en behandelingen om zijn ziekte te lijf te gaan.

Na een lange periode moest hij deze strijd opgeven. Hij moest toe gaan geven aan het feit dat hij niet meer beter zou worden. Hij vond dit verschrikkelijk. Hij moest zijn vrouw Joke en zijn kinderen, Mike, Nick, Amy en Lynn, los gaan laten. Dit was heel erg zwaar voor hem.

Zijn gezin was alles voor John. Het was dé plek waar hij helemaal zichzelf kon zijn en waar hij de tegenslagen van zijn leven even kon laten rusten. Hij genoot immers van Joke en de kinderen. Velen hadden bewondering voor de liefdevolle manier waarop dit gezin met elkaar omging.

John ontmoette zijn grote liefde Joke op 19-jarige leeftijd. Ze waren dol op elkaar en trouwden in 1990. Later kregen zij hun vier kinderen. Voor hen deed hij alles.

John heeft altijd hard gewerkt. Aanvankelijk probeerde hij in de tuinbouw, samen met zijn vader en later alleen, zijn brood te verdienen. Toen John merkte dat al dat harde werken in de tuin te weinig opleverde besloot hij opnieuw ergens zijn schouders onder te zetten. Hij ging z’n papieren halen voor een eigen  transportbedrijf. En dat lukte hem. Later deed het hem erg goed dat zijn zoons, Mike en Nick, ook binnen het bedrijf aan de slag gingen. Wat was hij trots!

En toen moest hij dit alles, zijn gezin en zijn bedrijf, loslaten.

Het ging allemaal heel snel. En zo is John op 20 februari met zijn geliefden om hem heen gestorven. Op 26 februari zijn vele mensen in onze kerk samengekomen om tijdens de avondwake voor John afscheid van hem te nemen.

De volgende dag heeft de uitvaart  in besloten kring elders plaatsgevonden.

Het Amosgilde – Frank Scheele

 

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.