rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Gerardus Engelbertus Maria Zwinkels

Gerardus Engelbertus Maria Zwinkels

Geboren: 19 september 1942
Overleden: 15 januari 2015
Plaats: Wateringen

In liefdevolle herinnering

Geert, de derde van acht kinderen groeit op in een gezellig en warm gezin. Zijn jongste broer Hans, heeft een heel speciaal plekje in zijn hart.

Na de lagere school gaat Geert naar de tuinbouwschool en werkt bij zijn vader Piet in de tuin. Gelukkig is er ook tijd voor sport, vooral voetbal en handbal.

Na 4.5 jaar verkering trouwt hij met Len en gaan ze wonen aan de Laan van Scheltema.Er worden 2 zonen geboren.

Als zijn vader al op jonge leeftijd overlijdt, gaat hij samen met zijn moeder verder met de tuin. Met zus Miek als zijn steun en toeverlaat, wat altijd zo is gebleven. Bij latere weekendjes weg met het gezin is ze er altijd bij.

In 1976 verhuizen ze naar de Sweeruslaan. De kinderen groeien op en voetballen bij … Velo!

Tijd van voorspoed met Len, die altijd achter hem staat. Als een van de eersten gaat hij over van de tomatenteelt naar de paprika’s.

Voetbal mag dan zijn grote passie zijn, Geert gaat later ook golfen, tennissen en wielrennen. En hij geniet van de vakanties: Eerst met Ronald en Peter naar bungalowparken en later met Len naar de mediterrane streken en Madeira, dat als bloemeneiland zeer geliefd bij Geert en Len wordt. Dat vind je nog terug in de bloementuin aan de Poeldijkseweg.

Als er ook nog eens 5 kleindochters bijkomen, kunnen Geert en Len hun geluk niet op. Dinsdag is de vaste oppasdag, en dat gaat meestal door, ondanks het feit dat Geert te horen krijgt dat hij een akelige ziekte onder de leden heeft.

Ondanks de zware kuren, kan hij nog anderhalf jaar met een redelijke kwaliteit leven. Rond Kerstmis gaat zijn gezondheid heel snel achteruit. Een operatie biedt geen uitweg. Tenslotte komt Geert naar huis om daar te kunnen sterven.

Geert, je was een man die kleur gaf aan het leven. Je was er met je uitgesproken mening, maar ook altijd met een groot hart om te helpen waar dat nodig was. Passie was er in overvloed voor je gezin, je kleinkinderen, je VELO en alle sporten die je deed, en je tuin met druivenkas.

Wie zal jou niet missen?! Hartelijk dank voor wie je was en blijven zal!

À Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.