rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Elisabeth Josephina Gelaudemans-Mensink

Elisabeth Josephina Gelaudemans-Mensink

Geboren: 14 februari 1937
Overleden: 08 januari 2015
Plaats: Hoek van Holland

In dankbare herinnering

Op 8 januari 2015 is, op 77-jarige leeftijd, Elisabeth Josephina Gelaudemans-Mensink overleden. Bep is op 14 februari1937 inTubbergen geboren in een gezin met 11 kinderen. Haar vader was timmerman, zijn werkplaats lag achter het ouderlijk huis. Zij leerde Gottfried kennen in de Tweede Wereldoorlog toen hij samen met zijn zus,

in die regio kwam om aan te sterken. Tussen Bep en Gottfried sprong een vonk over en jaren later, in 1962, trouwden zij in Tubbergen.

De eerste jaren woonden ze in Rotterdam en Hoogvliet en in 1967 verhuisde het gezin naar Hoek van Holland. Bep zorgde voor hun twee inmiddels geboren zonen. Ze was een hartelijke vrouw, een echte moeder, zorgzaam, lief en had humor.

In 1976 kreeg Bep een probleem aan haar hartklep en ze werd geopereerd, waarbij zij een bloedprop in haar hersenen kreeg. Ze raakte gedeeltelijk verlamd en kreeg afasie. Daardoor kon ze soms moeilijk op woorden komen.

Na enkele jaren verblijf in het Zeehospitium in Kijkduin kwam Bep weer thuis. Ze probeerde haar zorgtaak weer op te pakken, maar dat lukte maar gedeeltelijk. Zo kookte ze en deed de was door slechts één hand te gebruiken. Maar er bleven huishoudelijke klusjes over waar je twee handen voor nodig hebt. Daardoor was er ook een extra zorgtaak voor Gottfried en de twee zonen. Deze taak werd groter na een zware operatie in 1998.

Ondanks dit alles hield Bep bij activiteiten binnenshuis en in hun familie en vriendenkring zeer beslist de regie. Haar jaarlijkse wintersport-vakantie met Gottfried en familie en vrienden naar Unterbäch in Zwitserland – in de afgelopen jaren meer dan 30 keer - was voor haar een vakantie waar ze steeds weer naar uitkeek en bijzonder van genoot.

Na de jaarwisseling ging de lichamelijke conditie van Bep ineens snel achteruit en opname in het ziekenhuis volgde, maar zorgde niet voor herstel. Na een week is Bep rustig ingeslapen in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

De kerkelijke uitvaartdienst vond plaats op 15 januari2015 inde Egbertuskerk, waarna Bep gecremeerd is in crematorium Ockenburgh in Den Haag.

Bij Bep thuis hangt een schilderij van haar ouderlijk huis, dat was haar dierbaar. Nu bidden wij dat Bep in het ouderlijk huis van God de Vader is thuisgekomen en daar rust mag vinden.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl