rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Cornelia Johanna Maria Onings-van der Knaap

Cornelia Johanna Maria Onings-van der Knaap

Geboren: 28 september 1933
Overleden: 01 maart 2015
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 1 maart 2015 is, op 81-jarige leeftijd, Cornelia Johanna Maria Onings-van der Knaap overleden. Corrie is op 28 september 1933  geboren. Ze groeide op in Naaldwijk (later Monster en ’s-Gravenzande)  in een gezin met acht kinderen. Na het doorlopen van de MULO volgde ze diverse cursussen. Ze ging werken bij de Gruyter. Tijdens een pauze was ze buiten het bedrijf aan het zonnen en daar ontmoette ze Klaas. Hun kerkelijk huwelijk was op 2 oktober 1962 en ze gingen wonen in Monster, in de Ericastraat. Klaas had een bloemisterij in Den Haag en Corrie kwam hem in het bedrijf helpen. Ze was een pientere vrouw, die altijd zocht naar oplossingen. Ook nadat er kinderen waren gekomen, een dochter en een zoon, bleef Corrie actief in het bedrijf. Ze was een lieve echtgenote en moeder, naar klanten zakelijk en vriendelijk. In 1975 verhuisde het gezin naar de Vlotlaan. In 1996 namen de kinderen de bloemisterij over, maar toch kwam Corrie vrijwel elke dag ’s middags naar de winkel. Ze was gek op planten en bloemen. Achter hun huis aan de Vlotlaan had Klaas een klein kasje en Corrie hielp ook daar. Ook hield ze van lezen en muziek luisteren, echter ze kon maar moeilijk stilzitten. Zes jaar geleden werd bij Corrie dementie geconstateerd en ze ging overdag naar de dagopvang. Later moest ze worden opgenomen in de Naaldhorst en uiteindelijk verbleef zij in de Hooge Tuinen in Naaldwijk. Elke dag bezocht Klaas haar en bracht dan wat fruit mee. Uiteindelijk werd haar lichaam te zwak en overleed zij.

De kerkelijke uitvaartdienst vond plaats op 7 maart in de Machutuskerk, waarna Corrie begraven is op de parochiële begraafplaats.

Wij bidden dat Corrie opgenomen is in Gods huis en daar rust mag vinden.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.