Bernard Joseph Hudepohl

Geboren: 26 februari 1931
Overleden: 04 januari 2015
Plaats: Kwintsheul

In liefdevolle herinnering

Ben was een bijzonder mens!

Geboren in Spoorwijk, Den Haag. Waar het grote gezin met 10 kinderen in een piepklein huisje woonde. Van jongs af aan leerde hij zo met zijn broers en zussen te delen en voor elkaar te zorgen. Dat regelen en voor anderen zorgen is hij altijd blijven doen. Op school was hij de beste van de klas, maar omdat zijn vader een eenvoudige timmerman was, mocht hij niet naar de HBS. In de Hongerwinter gingen de kinderen naar het oosten van het land en werden daar bij verschillende gezinnen ondergebracht. Ben zorgde eerst dat ze allemaal goed kwamen en ging zelf naar een gezin, dat na veel vragen eindelijk een plekje voor hem wilde maken. Hij ontmoette zijn vrouw in 1951 op een bankje bij de Waalbrug in Nijmegen. Om daar te kunnen blijven, volgde hij de kaderopleiding in het leger. Hij had een natuurlijk gezag over zijn peloton en ze hadden hem er wat graag gehouden. Maar Ben voelde zich geen militair en ook geen kunstenaar. Hij maakte prachtig houtsnijwerk en kreeg in zijn jonge jaren een beurs om naar de academie voor beeldende kunsten te gaan. Dat deed hij niet, hout snijden was voor hem een ambacht.

In 1970 verhuizen ze naar het Westland. Hoewel de kerkgang steeds minder wordt, hecht Ben er toch aan ’s avonds te bidden voor het slapen gaan en wil hij graag vanuit de kerk begraven worden.

Ben deed zijn werk met overgave, ook toen hij met de VUT ging. Hij heeft hij uren, dagen, jaren geklust in de huizen van zijn zoons. Ben was een man van weinig woorden, hield zichzelf onder controle en had een enorme wilskracht.

Maar wat er ook gebeurde: zijn ‘cluppie’ was zijn alles: ‘Blijf verbonden met elkaar. Blijf elkaar koesteren!’ Niet alleen zijn vrouw en de kinderen hebben dat geweten, ook zijn kleindochter, die daar tijdens de uitvaart namens de kleinkinderen een prachtig getuigenis van gaf.

Ben, je hebt 83 jaar van harte je leven gedeeld met zo veel mensen. Heel veel dank daarvoor! Mag je nu in Gods Naam rust en vrede genieten! À Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

 

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.