rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Anna Maria Clasina van der Kraan-Zuijdervliet

Anna Maria Clasina van der Kraan-Zuijdervliet

Geboren: 27 april 1934
Overleden: 09 januari 2015
Plaats: Wateringen

In liefdevolle herinnering

Ruim een half jaar nadat haar lieve man Jan overleed, hebben we nu ook afscheid moeten nemen van Ans. Ze groeide op in Poeldijk. Na de lagere school kreeg ze haar eerste baan op het kantoor van de brood- en gebaksfabriek van Paul Kaiser. Ze begon met bonnen te plakken en stencilen en werd later telefoniste. Vervolgens heeft ze nog jaren bij Peek en Cloppenburg gewerkt. Zelfs toen ze met Jan trouwde, vroegen ze haar of ze bleef werken!

Dat deed ze, tot er gezinsuitbreiding kwam. Ans stond er bij de opvoeding van de drie kinderen vaak alleen voor, omdat Jan als reisleider op de bus, vaak in het buitenland zat.

Ans kon zich heerlijk uitleven in het toneel. Meer dan 50 jaar speelde ze bij gezelschappen in Poeldijk en Wateringen. Daarnaast hield ze veel van lezen, wandelen en fietsen. En ook in de kerk van de St. Jan de Doper was ze jarenlang actief als lector en als voorgangster in de avondwake.

Eind 2010 kreeg Jan een aneurysma en belandde na weken in het ziekenhuis in De Kreek. En Ans kreeg in april 2011 te horen dat ze eierstokkanker had. Dat was heftig. Maar Ans deed er alles aan om dit te overleven. Dat lukte, na een tijd kon ze weer wandelen en fietsen en vooral: naar Jan in De Kreek. En waar ze kon bleef ze ook sociaal actief.

Na de dood van Jan en de bestraling die zij in diezelfde tijd onderging, voelde Ans dat haar lichaam het toch steeds minder trok. Zelf wilde ze nog zo graag. Ze had de kinderen en kleinkinderen toch nog om voor te leven! Toch voelde ze aan dat herstel er niet meer in zat, zeker toen ze in oktober te horen kreeg dat het einde nabij was. Ze heeft de laatste maanden in Hospice Beukenrode doorgebracht en was zo dankbaar dat ze in deze, zoals zij dat noemde, paradijselijke liefdevolle sfeer naar het einde heeft mogen toeleven. Kerstmis hoopte ze nog te vieren met de kinderen. Dat heeft zo mogen zijn. Een paar dagen voor haar dood heb ik haar nog de Communie mogen brengen. Op mijn vraag wat ze ons wil nalaten zei ze alleen: heel veel liefde . . .  dat is genoeg.

Ans, dat heb jij ons met jouw leven zeker gegeven! Mag jij die liefde en rust nu vinden bij God, die jou, Jan, al diegenen die jou voorgingen, maar ook ons, op handen blijft dragen. Dank je wel en à Dieu! 

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.  

 

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl