rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Anna Cornelia van Gaalen-Jansen

Anna Cornelia van Gaalen-Jansen

Geboren: 26 februari 1943
Overleden: 17 januari 2015
Plaats: Kwintsheul

In liefdevolle herinnering

An is het zesde kind in de rij van elf! Ze groeit op in een warm gezin en wellicht geïnspireerd door de nonnen van haar lagere school en haar oudste broer Jan die zich op het priesterschap voorbereidt,  voelt ze zich geroepen op  17-jarige leeftijd in te treden in het klooster. Vijf jaar later, vlak voor haar eeuwige gelofte besluit ze toch uit te treden. Een tijdje later ontmoet ze Aad, met wie ze drie kinderen krijgt.

Op haar 58ste krijgt An een hersenbloeding. Ze ligt een week in coma en als ze daar weer uitkomt blijkt ze ernstig verlamd te zijn. Kort nadat ze in De Strijp is gegaan, overlijdt Aad. An vindt het moeilijk de zware verliezen en beperkingen in haar leven te aanvaarden. Toch lukt haar dat de laatste drie jaar steeds beter. Haar kleinkinderen zijn een enorme stimulans voor haar om ook de mooie dingen in het leven te zien en  waarderen. En met name dochter Bea heeft altijd als een engel voor haar moeder klaar gestaan. Nu is het allemaal voorbij. An heeft rust en hoeft niet langer te lijden. Voor haar zal het een bevrijding zijn. De kinderen en kleinkinderen, en zo velen die in de kerk waren bij haar uitvaart zullen vast steun en troost vinden bij elkaar. Mag het vertrouwen op God daarbij tot steun zijn. An, we danken jou en de Lieve Heer, om wie je was en blijven zal. À Dieu!

 

Marie-Thérèse van de Loo

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl