rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2015 > Alida Hendrika Maria van Etten-Hofstede

Alida Hendrika Maria van Etten-Hofstede

Geboren: 10 februari 1938
Overleden: 06 februari 2015
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 6 februari is, gesterkt door het  H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Alida Hendrika Maria van Etten – Hofstede in de leeftijd  van 76 jaar. De afgelopen periode waren er zorgen om de gezondheid van Leida.  Toch nog heel onverwacht is zij overleden, vier dagen voor haar 77-ste verjaardag. Leida is geboren en getogen in De Lier en groeide op als oudste dochter in een gezin van 11 kinderen. Van jongs af aan heeft zij thuis meegeholpen. Op 7 november 1963 is zij getrouwd met Tinus  van Etten.  In de ruimte van hun liefde en goede zorgen mochten de drie dochters Jolanda, Linda en Yvon opgroeien tot volwassenheid. Vele jaren was het gezinsleven nauw verbonden met het tuinbouwbedrijf waarin Leida volop heeft meegewerkt.  Zij was een opgewekte, positieve en sportieve vrouw.  Graag was zij in beweging en ze vond het fijn om anderen te ontmoeten.  Gymmen, zwemmen, wandelen, fietsen, jeu des boules spelen, helpen in de Triangel, dat vulde haar weekritme. Na een werkzaam leven genoot zij samen met Tinus van de vrije tijd die altijd actief werd ingevuld. De carnavalsvereniging heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in het gezin.

Graag gingen Tinus en Leida kamperen. Trots was zij op haar 10 kleinkinderen.  In 2013 is het vijftigjarig huwelijksfeest nog heel mooi gevierd. Voor haar 75ste verjaardag hadden haar vele vriendinnen een verrassingswandeling en  high tea georganiseerd. De laatste jaren zijn zwaar voor Leida geweest. Maar zij bleef vooral de mogelijkheden en lichtpuntjes zien.  Nu is zij gedragen door haar geloof de Heer tegemoet gegaan. Dankbaar voor alles wat zij heeft betekend hebben wij met velen afscheid genomen van Leida tijdens de avondwake en uitvaart op 12 en 13 februari.

Zij was een vrouw die kleur wist te geven aan het leven.  Wij wensen Tinus, haar dochters en schoonzoons, kleinkinderen, familieleden, vriendinnen en vrienden heel veel kracht en troost toe bij het dragen van het gemis van deze dierbare vrouw.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl