Zachareus Mattheus Sosef

Geboren: 12 oktober 1924
Overleden: 18 maart 2014
Plaats: Naaldwijk

In dierbare herinnering

Op 18 maart is toch nog onverwacht overleden de heer         Zachareus Mattheus Sosef uit Naaldwijk in de leeftijd van 89 jaar. Het afgelopen jaar heeft hij veel met zijn gezondheid getobd.

Na een periode van revalidatie begon hij het leven weer op te pakken. Helaas gingen zijn krachten opnieuw achteruit. De laatste weken werd hij liefdevol verzorgd in verpleeghuis ‘De Kreek’ in ’s-Gravenzande. Sjaak is een geboren en getogen Naaldwijker. Van jongs af aan heeft hij zich bekwaamd in het schildersvak in de zaak van zijn vader. Liefst 50 jaar is Sjaak bedrijfsmatig als schilder werkzaam geweest. Hij deed zijn werk met hart en ziel, met grote precisie en aandacht. Sjaak was een markante persoon die door zijn gevoel voor humor en de gezelligheid die hij bracht een graag geziene gast was. Spreekwoorden en gezegden vloeiden vaak uit zijn mond. Een daarvan stond op de rouwcirculaire: ‘Tel alleen de heldere uren.’ Deze positieve levens-instelling straalde hij uit.

Zware perioden zijn hem zeker niet bespaard gebleven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Sjaak te werk gesteld. Gelukkig kreeg hij een goede werk en woonplek op een boerderij. Maar het oorlogsgeweld heeft op hem als jonge man een onuitwisbare indruk gemaakt. Thuis gekomen pakte hij meteen het schildersvak weer op. In 1952 trad Sjaak in het huwelijk met Riet Scholtes uit Honselersdijk. Vier kinderen werden kort na elkaar geboren.

Sjaak was een zorgzame echtgenoot voor Riet en hij was trots op zijn kinderen José, Frans, Matthieu en Anita. Op zondag was hij vrijwel altijd als supporter te vinden bij uit- en thuiswedstrijden van de R.K.V.V. Westlandia.  Als opa kon hij genieten van zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen. 10 jaar geleden werd zijn echtgenote Riet getroffen door een herseninfarct. Ruim drie jaar werd zij verzorgd in verpleeghuis ‘De Naaldhorst.’

Sjaak heeft heel trouw, vrijwel elke dag zijn vrouw, opgezocht. Zeven jaar geleden is zij overleden. Gaandeweg heeft Sjaak het leven weer goed opgepakt. Hij was graag onder de mensen. Zo ging hij ook regelmatig naar de kerk en de seniorenviering in ‘De Binnenhof.’ Zijn kinderen zijn hem tot grote steun geweest. Hij heeft nog mooie reizen gemaakt.

Veel gezelligheid heeft zijn vriendschap met Riet Alberts gebracht. Nu heeft de Heer Sjaak thuisgebracht en mag hij rusten in het Geheim van zijn Eeuwige Liefde. Wij hebben afscheid van hem genomen tijdens de uitvaartmis in de Adrianuskerk op 22 maart.

Wij wensen zijn gezin en familie troost en vrede toe bij het gemis van deze markante en sympathieke man.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl