Wilhelmus Johannes Koestal

Geboren: 13 januari 1933
Overleden: 14 maart 2014
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Wim werd als derde zoon geboren in 1933. Na hem volgden nog vier jongens en drie meisjes. Toen hij de lagere school verliet, moest hij gelijk aan het werk. Zo kwam hij bij  verschillende tuinders in dienst, later is hij de kassenbouw in gegaan en de laatste elf jaar was hij huismeester in ‘De Witte Brug’ in Poeldijk. Wim was reuze handig, elke klus klaarde hij met liefde en  plezier.

Wim ontmoette op 19-jarige leeftijd zijn twee jaar jongere liefde, met wie hij in 1965 trouwde: Nelly Burger. Samen kregen ze vier jaar later een dochter Desiree. Zijn gezin was de hoeksteen van zijn bestaan. Dol was hij op zijn vrouwen en toen daar later ook nog een kleindochter kwam, kon hij weer zijn geluk niet op.

Wim was weliswaar geen tuinder, maar hij had wel een moestuin waar hij onbespoten groenten kweekte en zijn druiven waren van superkwaliteit! En Wim was gek op sport: voetbal, vissen, fietsen, etc. De laatste jaren werd het actieve bezig zijn ermee meer verlegd naar kijken op de TV.

Toen  Wim en zijn gezin in januari  te horen kregen dat hij nog maar een paar weken te leven had, was dat een grote klap. Toch belde Wim zijn directe familieleden allemaal persoonlijk op om hen dit verdrietige nieuws te melden. Maar, zo voegde hij eraan toe: hij voelde zich ondanks alles een tevreden  mens om het leven zoals hij dat tot zover had mogen leiden. Die moedige en dankbare houding dwong bij ieder respect af. Ook bij mij toen ik hem  bezocht en hij me vertelde met een haast kinderlijke vanzelfsprekendheid: Het is goed zo, ik ga naar de hemel. We laten hem met een dankbaar en gerust hart gaan. Wim vrede en alle goeds in Gods licht. A Dieu!  

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl