rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2014 > Joserina Maria Elisabeth Buijs-Damen

Joserina Maria Elisabeth Buijs-Damen

Geboren: 08 augustus 1935
Overleden: 09 januari 2014
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Jo Buys werd in 1935 geboren te Delft, als derde kind in het gezin. Na school ging ze werken in een naaiatelier van de PTT. Op dansles bij Wesseling in Delft kwam ze Jan van Velzen tegen. Dat klikte meteen en ze trouwden in 1957.

Ze gingen inwonen op de boerderij van de familie Olsthoorn in Wateringen. In augustus 1959 werd Ruud geboren. In 1960 is door een noodlottig ongeval Jan om het leven gekomen.

Als jonge weduwe moest ze de kost verdienen. Ze leerde Nico Buys kennen, een weduwnaar met zes kinderen. In november 1962 trouwden ze en er kwam nog een zoon.

Jo was binnen het gezin de bindende factor. Ze was de spil van de familie en graag gezien bij alle leden van alle betrokken families. Uiteindelijk zijn er nu 17 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. In 2012 waren Nico en Jo vijftig jaar getrouwd, hetgeen groots werd gevierd. De leeftijd vergt zijn tol, de gezondheid werd wat zwakker. Ze zijn aan De Lessenaar gaan wonen, waar alles gelijkvloers is. De KBO en het kaarten waren vlakbij.

Begin januari werd Jo met benauwdheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. Onverwacht snel is ze op 9 januari, in de nacht, overleden. Ze is 78 jaar geworden. Haar leven stond in het teken van zorg en toewijding en haar levenskracht was bewonderenswaardig.       

Jo heeft schilderijen geborduurd. Als we haar in één beeld, in één schilderij zouden proberen weer te geven, dan zou dat kunnen zijn: zij centraal en allen om haar heen. Moge zij in vrede rusten.

Pastor Kwee.

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.