rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2014 > Johanna Apolonia Maria Scholtes-Akerboom

Johanna Apolonia Maria Scholtes-Akerboom

Geboren: 06 augustus 1921
Overleden: 11 januari 2014
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Jans werd geboren in Langeraar op 6 augustus 1921. Op diezelfde dag werd een kilometer of 40 verderop Sjaak Scholtes geboren. Ruim 20 jaar later zou de oorlog Sjaak en Jans bij elkaar brengen, toen Sjaak moest onderduiken in Langeraar. Sjaak en Jans trouwden in 1952.

Helaas werden er geen kinderen geboren. De neefjes en nichtjes kregen dan ook volop de aandacht. De winkel die ze runden was hun leven.  Voor het personeel was tante Jans een heel lieve, moederlijke werkgever. In 1997 overleed Sjaak. Jans ging niet bij de pakken neer zitten en had er alles voor over om de eigen regie te houden. Terug naar haar geboortestreek was geen optie. Ze wilde beslist niet naar een bejaardenhuis, maar zo lang mogelijk op zichzelf blijven wonen. Haar eigen huis én haar tuin, waren haar zo lief. Jans heeft zich met de hulp van mensen om haar heen, goed weten te redden. De laatste dagen was  ze er vrij snel erg slecht aan toe en werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed ze na enkele uren omringd door een aantal familieleden.

Jans, het is goed zo. We nemen dankbaar afscheid van u en zeggen: à Dieu!

Marie-Therese vd Loo

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.