rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2014 > Jacoba Wilhelmina Maria Ammerlaan-Duindam

Jacoba Wilhelmina Maria Ammerlaan-Duindam

Geboren: 16 maart 1944
Overleden: 21 februari 2014
Plaats: ’s Gravenzande

In dankbare herinnering

Op 21 februari j.l. is Jacoba Wilhelmina Maria Ammerlaan-Duindam in ‘s-Gravenzande overleden. Ze werd 69 jaar oud. Cock is op 16 maart 1944 geboren en ze is opgegroeid aan de Middelbroekweg. Naast haar ouders waren er negen kinderen; haar vader had een boerderij. Na de lagere school ging Cock thuis werken, in de huishouding. Ze ontmoette Jacques bij een nicht in Schipluiden en zij trouwden op 5 juni 1965. Hun eerste huis was een noodwoning aan de Broekkade, waar een zoon en twee dochters zijn geboren. In 1976 verhuisde het gezin naar de Tourmalijn in ’s-Gravenzande. Cock was een lieve vrouw en een zorgzame moeder. Als de kinderen uit school kwamen, zat zij thuis te wachten met thee en een rol kaakjes. Cock was ook een actieve vrouw, ze tenniste graag, ze hield van wandelen en van fietsen. Ook als het weer niet zo goed was en Jacques met de auto op pad wilde gaan, zei Cock: “nee joh, we pakken de fiets.” Als gezin gingen ze graag op vakantie, maar toen Jacques niet meer hoefde te werken werden er grotere reizen ondernomen. De winters werden doorgebracht op de Canarische eilanden, waar Cock en Jacques in de avond graag gingen dansen. In de zomer werden fietstochten in Oostenrijk ondernomen, waarbij er aan het eind van de middag in een dorpje gezocht werd naar het bordje ‘Zimmer frei’.

Cock werd in het najaar van 2013 ziek en de laatste weken verbleef zij in ‘de Kreek’. Nu zij is overleden is onze hoop dat er voor Cock in de hemel een ‘Zimmer frei’ is. Ons geloof is dat er voor haar een plaats in de hemel is bereid. De uitvaartplechtigheid vond plaats op 26 februari2014 inde parochiekerk Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming, waarna Cock is gecremeerd.

Wij bidden dat Cock opgenomen is in het Eeuwige Licht en daar dicht bij onze Heer mag zijn.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl