rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 1 - 2014 > Anna Maria Flora Duijndam-van Ruijven

Anna Maria Flora Duijndam-van Ruijven

Geboren: 12 juni 1923
Overleden: 05 januari 2014
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Op zaterdag 11 januari hebben we in de St. Jan afscheid van Anny genomen. Het zilver blonk. Dat mocht ook wel, want Anny heeft jaren de kerkwas gedaan. En ze deed dat met liefde, zoals ze eigenlijk alles met toewijding deed gedurende haar lange leven. En vruchtbaar was het ook heel letterlijk. Uit haar huwelijk met Arie, die een kleine 10 jaar geleden overleed, werden 13 kinderen geboren. Helaas moest ze een van hen, Elly, door een noodlottig ongeval, al vroeg missen.

Anny was een diepgelovige vrouw, en daar heeft ze ongetwijfeld ook haar kracht en positieve instelling aan te danken. Een moeder die trots was op haar kinderen en kleinkinderen. Iedereen kwam er graag. Na het overlijden van Arie, die ze tot het eind toe thuis verzorgd heeft, wist ze op bewonderenswaardige wijze door te gaan. Ze leerde e-mailen en bleef zo met haar tijd mee gaan. Vorige maand werd ze ziek en werd ze in het ziekenhuis opgenomen.  Na een korte opleving ging ze toch weer achteruit. Gelukkig bleef ze helder tot het einde toe. Ze had er vrede mee, het was mooi zo. En dat kunnen wij alleen maar beamen. Geweldig om zo’n lieve vrouw gekend te hebben.

Ze is en blijft ons dierbaar. Wij vertrouwen erop dat zij het nu goed heeft, dicht bij God en al die schatten die haar voorgingen. Anny, à Dieu!     

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.