rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2015 > Johanna Antoinette Maria Sengers-van de Ven

Johanna Antoinette Maria Sengers-van de Ven

Geboren: 31 maart 1961
Overleden: 25 juni 2015
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Anja werd als oudste van 3 kinderen geboren Helmond, waar ze een gelukkige jeugd doorbracht en in het laatste jaar van de middelbare school  verliefd werd op haar jaargenoot Hubert. Na negen jaar verkering trouwen ze en wordt de oudste dochter Marloes geboren. Ze verhuizen naar Den Haag, waar het gezin met nog twee dochters verrijkt wordt: Femke en Josje. Het leven lacht hen toe ….

In 1999 een kentering: Anja voelt zich niet goed, een bobbeltje en is er allesbehalve gerust over… Anja is intens bezig met vragen rond leven en dood, ze beseft hoe kwetsbaar ze is, leest boeken, verdiept zich in de oosterse filosofie, zet alles in om er vooral te zijn voor Hubert en de kinderen.

In 2008 opnieuw zorgen: weer een bultje, dat direct doet denken aan 1999. Op haar verjaardag krijgt ze in het ziekenhuis te horen dat ze een levensverwachting van twee jaar heeft… In plaats van bij de pakken neer te zitten, wordt ze een baken voor het gezin. Ze wil iedereen nog zoveel mogelijk meegeven en dat gebeurt o.a. in de vakantiereizen die ze samen maken.  Ook haar spirituele groei staat niet stil. Het evangelie van Thomas raakt haar diep en in de uitvaartliturgie bidden we samen het gebed over de BRON van zijn die ik ontmoet in wat mij ontroert. We bedekken haar kist met de zelfgemaakte stola’s als een mantel van liefde en geborgenheid en vertrouwen haar zo toe aan haar en onze Schepper, die haar nu als een Vader ontvangt en op handen blijft dragen. Daar vertrouwen we op! Je moeder, Hubert,  de kinderen en nog zovelen zullen je missen, maar blijven je herinneren met een dankbaar hart. Anja, à Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.