rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2015 > Catharina Helena Maria Hazekamp-van Vliet

Catharina Helena Maria Hazekamp-van Vliet

Geboren: 10 maart 1928
Overleden: 03 mei 2015
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Toos leerde de kinderen aanpakken in de tuin. Bij haar was plaats voor velen; niet alleen voor een paar uur maar ook voor langere tijd werden anderen opgenomen in het gezinsleven, in alle eenvoud. Altijd doende met brei- en verstelwerk en voor speciale gelegenheden maakte ze zelfs een bruidsjurk, gala jurk of carnavalskleren. Verjaardagen en huwelijksjubilea werden met veel plezier en gezelligheid gevierd. Zij was trots op haar hele gezin, en op ieder van hen afzonderlijk. “Als de kinderen maar gelukkig zijn, dan ben ik het ook” was haar motto. En als zij verrast werd klonk het: “Dat is niet waar, wat leuk!” Ieder kreeg gelijke aandacht. Ook buitenshuis tijdens reisjes langs de Rijn en bedevaarten naar Banneux.

Het kostte Toos wel wat moeite toen geleidelijk aan de kinderen het huis uit gingen.  Maar de kinderen konden haar altijd bellen als er vragen waren of wanneer ze  ergens mee zaten. Ze gaf dan raad.  Zij was dol op de kleinkinderen en achterkleinkinderen en bleef zorgen voor een goede onderlinge band. Ook na het overlijden van haar man Theo (in 1994). Van de Zweth is ze later naar de Berkenhove in Kwintsheul verhuisd. Toen het minder met haar ging werd Pijlentuinen in Naaldwijk haar verblijf en een jaar geleden verhuisde ze naar de Woerdblok in Naaldwijk waar zij liefdevol werd verzorgd. Haar hart en haar geest bleven gelukkig nog lang sterk. Maar uiteindelijk had zij toch ook steeds meer verzorging nodig en werd de communicatie moeilijker. Het zwaaien met haar hand “tot ziens” zullen we zeker missen. In de kring van haar gezin ontving Toos de laatste sacramenten. Zij ruste in vrede.

Pastor Hans Smulders

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.