rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 2 - 2015 > Catharina Clasina Maria Nederpelt-Kerklaan

Catharina Clasina Maria Nederpelt-Kerklaan

Geboren: 27 september 1918
Overleden: 25 april 2015
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Rina is opgegroeid in Pijnacker, ze werd geboren als 6e van de 11 kinderen in een tuindersgezin waar ze een hele fijne jeugd gehad heeft. In 1938 ontmoet ze Gerard Nederpelt. Door de oorlog konden ze niet aan een huis komen, het werd een 7 jarenlange verkering en trouwden op 13 februari 1945. Samen kregen ze 6 kinderen.
Ze woonden 14 jaar in Delft en Delfgauw. In 1959 verhuisden ze naar Wateringen om daar een tuin te beginnen. Dat was heel hard werken. Ze woonden in de Harry Hoekstraat en de tuin was op de Noordweg. Dat betekent dat Rina heel wat af gefietst heeft. De kinderen naar school brengen en halen. Naar de tuin op en neer. Tussen de middag een warme maaltijd voor het hele gezin. Ze was echt een harde werkster.
Op 24 december overleed haar man Gerard op 61 jarige leeftijd. De tuin was intussen verkocht dus kon ze nu de hobby`s gaan uitoefenen. Handwerken, klaverjassen en lezen. Rina volgde het nieuws nauwgezet, de Koninklijke familie had haar belangstelling. Zondagsmiddags het Buitenhof op tv kijken want in de politiek was ze heel geïnteresseerd. Op maandagmorgen de boodschappen doen met de jongste dochter en af en toe eten in de Gouden leeuw. De laatste jaren waren zwaar en moeilijk. De laatste paar weken kon ze nog genieten van een zonnetje wat scheen en was heel dankbaar naar de kinderen en kleinkinderen toe. Op 17 april heeft ze het Heilig Sacrament der Zieken ontvangen van haar jongste broer, wat ze heel bewust heeft mee gemaakt. 
Op 25 april is Rina in haar slaap overleden. Op 29 april in de kapel van De Ark, was de Eucharistieviering waar haar broer voorganger was. Daarna is ze volgens haar laatste wens in besloten kring gecremeerd op Oud Eyk en Duinen. Dat Rina mag rusten in vrede.

Anjo van der Hoeven

Terug naar voorgaande pagina
De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.