rkWestland > Federatie > Nieuws > Toos Slaman uit Honselersdijk koninklijk onderscheiden

Toos Slaman uit Honselersdijk koninklijk onderscheiden

29 apr 2016 - Algemeen federatie nieuws Honselersdijk

Op dinsdag 26 april heeft Toos Slaman-Zwinkels uit handen van burgemeester Van der Tak de versierselen ontvangen die behoren bij de onderscheiding ‘lid van de Orde van Oranje Nassau’. Toos Slaman is al zeer vele jaren een even actieve als veelzijdige vrijwilligster in onze katholieke gemeenschap. Zo was ze lang lid van het Katholiek Vrouwengilde, onder meer als voorzitster.  Daarnaast was zij in deze periode en nu nog steeds lid van het Beraad Gemeenschapsopbouw van de parochie Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad te Honselersdijk. In dit Beraad is zij een inspirerende persoonlijkheid, mede door haar altijd aanwezige enthousiaste houding en de frisse inbreng van ideeën.

Toos Slaman is bovendien de motor achter de jaarlijkse fietsactiviteit van het Vrouwengilde: ze zet de routes uit en organiseert alles wat nodig is om de deelnemers steeds weer een geweldige tocht te bezorgen. Natuurlijk is deze kwaliteit niet onopgemerkt gebleven en gebruikt de parochie inmiddels ook haar deskundigheid op dit gebied! Ook is ze al vele jaren betrokken bij de jaarlijkse ‘soep-broodmaaltijd’, georganiseerd door het Beraad van Kerken in Honselersdijk. Men altijd op haar rekenen als er een bijdrage moet worden geleverd. Haar erwtensoep is inmiddels zeer bekend bij de deelnemers aan deze maaltijd.
Mevrouw Slaman is qua inzet en uitstraling uniek te noemen. Altijd een glimlach voor iedereen en nooit zal ze ‘nee’ zeggen als er weer een beroep op haar wordt gedaan. Ze is de ideale vrijwilliger omdat ze altijd positief is en straalt bij alles wat ze doet. We wensen haar dan ook van harte geluk met deze welverdiende onderscheiding!

Ruud van der Zalm,
Vice-voorzitter parochiebestuur
Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad
Honselersdijk

 

Print dit nieuwsartikel Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.